Patrizio

Nykyinen toimi

Työskentelen ekonomistina SAK:ssa. Viimeistelen myös väitöskirjaa aiheesta raha- ja pankkijärjestelmän uudistaminen.

Koulutus

Olen globaalin poliittisen talouden tohtoriopiskelija Helsingin yliopistossa. Väitöskirjan otsikko on ”Full-Reserve Banking: Separating Money Creation from Bank Lending”. Tavoitteeni on valmistua valtiotieteiden tohtoriksi (VTT) tänä vuonna. Aiemmin olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi (KTM) Aalto-yliopistosta. Pääaineena luin kansantaloustiedettä ja sivuaineina sosiaalipolitiikkaa ja valtio-oppia.

Työ

Työskentelen ekonomistina SAK:ssa vastuualueina makrotalous, rahoitusvakaus, euro, kauppapolitiikka sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopolitiikka. Aiemmin olen työskennellyt ekonomistina Suomen Pankissa kehittäen rahoitusmarkkinoiden vakauden mittareita, työ- ja elinkeinoministeriössä, sekä kansantaloustieteen opettajana. Nuorempana olen työskennellyt mm. raksalla, mansikkapellolla ja kaupungin teknisellä osastolla.

Luottamus- ja järjestötoiminta

Olen perustanut Suomen Talousdemokratia ry:n ja toimin nyt sen hallituksen puheenjohtajana. Olen myös useiden Helsingin kaupungin taloyhtiöiden ja Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n hallituksen jäsen. Aiemmin olen toiminut mm. Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan varajäsenenä.

Elämä

Olen syntynyt Kölnissä, Saksassa. Äitini on suomalainen, isäni italialainen. Muutin Suomeen 5-vuotiaana. Lapsuuteni olen viettänyt Suonenjoella, Savossa. Helsinkiin olen muuttanut opiskelemaan vuonna 2005. Kalliossa asuin 10 vuotta ja nykyään punkkaan Kumpulassa. Olen naimisissa ja minulla on yksi lapsi. Harrastan mm. kuntosalia, koripalloa, kiipeilyä, tennistä, avaruutta, matkustelua ja lukemista.